VERGROOT JE KANSEN OP WERK

VIA AUSTRALIAN BACKPACKERS

Australian Backpackers | Voor vragen bel 072 5116697

Australian Backpackers Naast je C.V. en vertaalde diploma`s zijn er ook nog certificaten die je alleen in Australië kunt behalen. Een aantal certificaten zijn verplicht voor bepaalde werkzaamheden en andere meer om je kansen op een leuke baan te vergroten. Iedere cursus neemt maximaal één volle dag in beslag en als je slaagt krijg je een certificaat waar duidelijk op beschreven staat wat je behaald hebt. Deze certificaten worden door de Australische overheid erkend. Alle cursussen kun je aanvragen via de Australian Backpackers collega's in Australië. Zij kunnen een plaatsje boeken voor de cursus van je keuze.
 
RSA
Responsible Service of Alcohol (AU$ 100-120). Australiërs zijn gek op hun alcoholische versnaperingen, niet voor niets gaan de Australische pubs al om 11 uur in de morgen open. En, geloof het of niet, dan zitten er ook gelijk mensen aan de bar. Tijdens de lunch gaat half Australië even naar de pub om met collega's / vrienden snel een paar biertjes te drinken. Op zich helemaal niets mis mee, maar omdat het in Australië algemeen is geaccepteerd om regelmatig te drinken heeft de Australische overheid besloten om mensen achter de bar verantwoordelijk te stellen voor het drankgebruik van hun klanten. Als je van mening bent dat iemand genoeg heeft gedronken, is de taak aan jou om dat aan de klant te melden. Je moet dus in staat zijn om een juiste beoordeling te maken van iemands lichamelijke gesteldheid. Daarom is de RSA cursus heel belangrijk en zelfs verplicht in de staten Victoria, NSW en Queensland. De RSA cursus neemt één dag in beslag en tijdens deze dag neemt de cursusleider een boek met je door en zal tips geven over het 'hoe en wat' in de Australische pubs. Je leert o.a. hoe je om moet gaan met mensen die te veel hebben gedronken en meer alcohol willen bestellen! Hoe vertel je iemand dat de tap dicht blijft en dat hij/zij de pub moet verlaten? Tevens leer je hoeveel je mag schenken volgens de Australische wet en hoe je mensen moet benaderen om ze te wijzen op hun alcoholgebruik. De cursus wordt afgesloten met een examen waarin je ongeveer 60 gerichte vragen gesteld worden. Als je slaagt, ben je in het bezit van een officieel certificaat en kun je beginnen met solliciteren naar een baan in de Australische horeca. De cursus lijkt in onze nuchtere Hollandse ogen misschien wat overdreven, maar wat kan jou dat schelen, met het certificaat vergroot je wel je kansen om in de horeca te kunnen werken!
 
RCG
Responsible Conduct of Gaming (AU$ 65) Gokken is in Australië net zoiets als eten, drinken en slapen. Of het nu gaat om rennende honden, paarden of twee kakkerlakken die naast elkaar lopen! Er zal meteen op gegokt worden. Het zit in de aard van de Ozzies. In bijna iedere pub zijn 'pokies' te vinden. Pokies zijn een soort van fruitautomaten waar grof mee gewonnen kan worden, maar natuurlijk nog meer geld mee verloren kan worden. Tijdens de cursus RCG leer je hoe je een probleemgokker kunt herkennen en hoe je zo iemand moet wijzen op de gevaren van gokken. Naast het persoonlijke contact leer je ook de Australische wetten die verbonden zijn aan het gokken. Wettelijk is een RCG verplicht als je werkzaam bent in een pub met gokmogelijkheden. Ook als je in een casino wilt werken, ben je verplicht om in het bezit te zijn van het RCG papiertje.
 
Als je de RCG cursus wilt volgen moet je daar één dag voor uittrekken. Als je het schriftelijke examen behaalt, ben je in het bezit van het officiële bewijs dat je mag werken in de kansspelindustrie.
 
BAR SKILLS CERTIFICATE
Bar Skills Certificate (AU$ 150). Niet verplicht, wel verstandig. Als je je RSA cursus hebt gehaald en nog geen of weinig horeca ervaring hebt, dan is het verstandig om nog één dagje uit te trekken om te leren wat voor werkzaamheden je kunt verwachten in een Australische pub of club. Naast algemene info over de pubs, leer je hoe je een Australisch biertje moet tappen en natuurlijk hoe de Australische mixjes in elkaar zitten. Het is een beetje raar als je komt solliciteren en je bent niet in staat om een biertje te tappen en een populair drankje te mixen. Om die reden dus het Bar Skills Certificate. Ook deze cursus is voor één dag, maar het vergroot absoluut de kans op een leuk baantje in de horeca. Natuurlijk krijg je ook bij deze cursus een certificaat.
 
COFFEE SKILL CERTIFICATE
Coffee Skills Certificate (AU$ 120). Veel restaurants en lunchrooms bieden verschillende soorten koffie aan. Net als in Nederland is het meest populair nog steeds de cappuccino en het gewone bakkie. Toch kennen ze in Australië heel veel verschillende manieren om koffie te maken. Mocht je een dagje willen investeren om de fijne kneepjes van het koffie maken onder de knie te krijgen, dan kun je het certificaat behalen in één gezellige dagcursus.
 
FOOD AND BEVERAGE SKILLS CERTIFICATE
Food & Beverage Skills Certificate (AU$ 150). Mocht je willen werken in de horeca als ober/kelner, maar heb je weinig ervaring in dit vak, laat je dan tijdens de dagcursus Food & Beverage Skills informeren over het reilen en zeilen in Australische restaurants. Naast de basisinformatie ga je in de praktijkruimte leren lopen met meerdere borden om een tafel af te ruimen of juist op te dekken. Ook leer je hoe je wijn dient te presenteren en in te schenken. Na het behalen van deze cursus is de kans om werkzaamheden als ober/kelner te gaan verrichten een stuk groter. Werkgevers kennen de cursus en weten welke lessen er gevolgd zijn.
 
GREEN CARD
Green Card (AU$ 90).
Mocht je de horeca voornamelijk willen gebruiken om aan de bar te staan in plaats van er achter en ligt jouw werkterrein meer in de bouw, dan ben je in de meeste staten verplicht om in het bezit te zijn van een Green Card. Informeer ter plaatse of dit ook geldt voor de staat waarin jij wilt gaan werken. Tijdens deze dagcursus gaat het voornamelijk over veiligheid in de bouwsector. Je leert rekening te houden met bepaalde situaties die extra aandacht verdienen. Tevens leer je wat te doen als er toch een ongeluk plaats vindt op of om het bouwterrein. Als je de cursus succesvol hebt afgerond, krijg je een certificaat en natuurlijk de Green Card! Naast de Green Card moet je ook altijd in het bezit zijn van schoenen met stalen neuzen. Mocht je die in Australië willen aanschaffen vraag dan om schoenen met Steel Caps.

Terug naar de nieuwspagina

Voor vragen kun je bellen 072 5116697, of mailen info@backpackers.nl

Australian Backpackers
Australian Backpackers
Australian Backpackers