LONG LONG TIME AGO...

Australian Backpackers | Voor vragen bel 072 5116697

Australian Backpackers Ruim 25 jaar geleden maakte de Australische regering bekend dat buiten Engeland, Schotland en Ierland om, de Nederlandse jongeren ook mochten werken en reizen in Australië. Sindsdien is de organisatie zeer actief op dit gebied.
 
Voor die tijd kwamen voornamelijk Engelse en Ierse jongeren naar Australië om voornamelijk te helpen bij het plukken van de enorme hoeveelheid groente en fruit dat in Australië groeit. Er woonde (en wonen) in het inmens grote land te weinig mensen, en dus arbeiders, om in deze behoefte te voorzien. Backpackers zijn zodoende een graag geziene groep tijdelijke inwoners. Voor de backpackers is het tevens een uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met een westerse beschaving aan het andere eind van de wereld.
 
Het waren per slot van rekening de Hollanders die rond 1606 Australië voor het eerst ontdekten. Pas in 1616 zeilde Dirk Hartogh Shark Bay binnen aan de Westkust van Australië, maar geen van de opvarenden voelde zich tot het lege en dorre land aangetrokken en vertrokken zodoende zo snel als men kon. Het waren de Engelse die zo n 230 jaar geleden (ruim 150 jaar nadat de Nederlandse Kapitein Dirk Hartogh voet aan wal zette bij Perth) het grote zuid Land kolonialiseerde. Captain Cook verklaarde rond 1770 Australië tot Engels grondgebied toen hij met z n boot Endavour bij Botany Bay in de huidige haven van Sydney aanmeerde. Al snel rees de vraag wat het moderne en grootse Engeland uit die tijd met het nieuwe gekolonialiseerde continent aanmoest? Je deed er maanden per boot over om er te komen, als de boot al aankwam! En het land leek zo ontzettend dor en onvruchtbaar dat leven er nauwelijks mogelijk moest zijn. De inboorlingen (Aboriginals) hadden nog nooit van hun leven een blanken gezien en waren zich zodoende van geen kwaad bewust. De Aboriginals konden nooit vermoeden dat de Engelse hun land gekolonialiseerd hadden, en dat zij uiteindelijk het onderspit moesten delven middels de beruchte harde Engelse manier.
 
Uiteindelijk werd er in Engeland bedacht dat de nieuwe kolonie uitstekend dienst kon doen om het probleem op te lossen van de overvolle Engelse gevangenissen uit die tijd. Men besloot om de zwaarste criminelen te deporteren naar het verre Australië om aldaar hun straf in gevangeniskampen uit te zitten. Deze methode werkte ook preventief. Eventuele dieven en criminelen bedachten zich wel twee keer alvorens ze een misdaad begingen. Australië was in die tijd nou niet bepaald het land waar je naar toe wilde gaan. Als de straftijd er vervolgens op zat kwam de gevangene erachter dat er geen enkele voorzieningen waren getroffen om terug te keren naar Engeland! De enige mogelijkheid was om in het lege en grote Australië een leven trachten op te bouwen.
Zodoende kun je dus concluderen dat de eerste blanke bewoners van Australië ex-gevangenen waren.
 
Nederland en Australië hebben altijd al nauwe banden samen gehad, wat er o.a. toe heeft geleid dat na de tweede wereld oorlog grote groepen Nederlandse families zich in Australië gingen vestigen. Enerzijds omdat het bij ons in die tijd geen pretje was maar anderzijds omdat het avontuur ook wel lokte. Bovendien bood de Australische regering aan om de reis te betalen en te helpen bij het vinden van onderdak en werk. Er heerste bij veel Nederlandse gezinnen in die tijd een gevoel van "wij hebben nu niks of weinig en er ligt veel in het verschiet in het grote lege Australië". Australië profiteerde ook weer van de Nederlandse kennis wat prima uitkwam bij de ontwikkeling van hun eigen land!
 
Vandaag de dag zijn de Nederlandsers nog steeds van harte welkom. Ruim 4000 Nederlandse jongeren tussen de 18 en 30 jaar mogen jaarlijks voor maximaal 1 jaar het reizen combineren met tijdelijk werken. Groente- en fruitplukken kan nog steeds overal het hele jaar door, maar het is echt niet meer zo dat dit de enige werkmogelijkheden zijn (of doel is) voor backpackers. Integendeel! De Australische Economie groeit snel en ontwikkelt zich professioneel. De grote steden zoals Sydney, Melbourne, Brisbane en Adelaide zijn zeer modern en hebben de moderne backpacker veel (tijdelijke) werkmogelijkheden te bieden. Bijvoorbeeld baantjes in de volgende sectoren: bouw, verpleging, boerderijwerk, IT, horeca, toerisme, produktie en sales/kantoor. Er zijn meer dan voldoende professionele uitzendburo s en andere commerciële en niet commerciële job-agencies die jou graag van hun diensten gebruik willen laten maken. Australië telt ongeveer 24 miljoen inwoners iets wat te vergelijken valt met dat van Nederland, alleen Australië is 220 keer groter dan ons land(je) oftewel 1,5 keer groter dan heel West Europa!!!
 
Als tegenprestatie mag je dus maximaal 1 jaar in Australië (met de mogelijkheid tot een extra verlenging van je reis en werkvisum) verblijven en kun je met het verdiende werkgeld prachtig rondreizen. De kunst is om natuurlijk zo voordelig mogelijk te leven, vandaar dat je niet in hotels verblijft en elke dag uit eten kan. Je trekt via steden naar plaatsjes en dorpjes met soms maar 15 inwoners! Je reist door gebieden zoals die alleen op TV te zien zijn of uit de serie van Flying Doctors, Mcleods daughters en op Discovery Channel.


Voor vragen kun je bellen 072 5116697, of mailen info@backpackers.nl

Australian Backpackers
Australian Backpackers
Australian Backpackers