RONDREIS NIEUW-ZEELAND? GA BACKPACKEN!

Australian Backpackers | Voor vragen bel 072 5116697

Australian Backpackers Als je toch van plan bent om richting Australië te gaan, ga dan zeker even kijken op de twee eilanden van Nieuw Zeeland. Het voegt echt iets aan je reis toe, vooral omdat Australië en Nieuw Zeeland absoluut niet op elkaar lijken. Bovendien is het iets goedkoper dan Australië, dus de ideale plek voor een welverdiende vakantie als je op vakantie bent. Clean green New Zealand, zo wordt Nieuw Zeeland vaak beschreven, en terecht, want waar kan je nog zonder problemen uit een willekeurige rivier drinken? Nieuw Zeeland is ongeveer 6 keer zo groot als Nederland en heeft maar 4 miljoen inwoners. Het grootste deel (70 %) van de Nieuw Zeelanders woont in een van de drie grote steden Auckland, Wellington of Christchurch. Met andere woorden, Nieuw Zeeland is een groot natuurpark met hier en daar een stadje.
 
GESCHIEDENIS
Nieuw Zeeland heeft een rijke geschiedenis wat Maori cultuur betreft. Eigenlijk is het niet helemaal duidelijk waar de Maories vandaan komen, maar aangenomen wordt dat de krijgers met kano's vanuit Frans-Polynesië zijn komen peddelen. Niemand weet hoelang Maories al op Nieuw Zeeland verblijven, maar het moet tenminste duizend jaar zijn. De Maori cultuur is bekend om zijn houtsnijwerk en de oorlogsdans (Haka) die nog steeds voor elke Rugby wedstrijd word uitgevoerd. De eerste Maories noemde Nieuw Zeeland: Aotearoa, het land van de lange witte wolken. De Europeanen kwamen voor het eerst in 1642 naar Nieuw Zeeland. Abel Tasman en zijn kornuiten wilde snel even een kijkje nemen op twee eilanden die ze om het makkelijk te houden maar Nieuw Zeeland noemde, maar na een paar dagen kwam hij erachter dat een deel van zijn bemanning was opgegeten door de maories en heeft hij het verder maar voor gezien gehouden. Captain James Cook (onder andere bekend van het ontdekken van Australië) is in 1769 ook die kant op gegaan en kon een stuk beter met de Maories overweg. James Cook besloot om van beide eilanden Engels grondgebied te maken en ging weer op pad richting Australië.
 
DE ULTIEME BUSPAS
De meeste backpackers kiezen voor hun reis in Nieuw Zeeland voor een buspas en dit is natuurlijk niet zonder reden! De buspassen die wij aanbieden via onze backpackerswebshop zijn zeer flexibel en helemaal naar wens in te delen. Van backpackers die in een paar dagen de omgeving van Auckland willen zien, tot reizigers die een jaar in Nieuw Zeeland willen blijven; er is altijd een pas die bij je past! Alle buspassen zijn 12 maanden geldig en worden normaal gesproken met een open startdatum ingeboekt.
 
THINKS TO DO
Het aantrekkelijke van Nieuw Zeeland voor backpackers is dat je eigenlijk nooit hoeft stil te zitten. Of je nou een vulkaan wilt beklimmen of van een brug wilt bungy jumpen, geen probleem, het kan in Nieuw Zeeland. Als je van een stevige wandeling houdt hoef je je helemaal geen moment te vervelen. Overal stromen mooie riviertjes, dus auto aan de kant en lang een riviertje lekker een paar uur wandelen dwars door de natuur. Paden zijn er wel, maar het mooiste is toch om lekker wild te wandelen. Nieuw Zeeland heeft verder de mogelijkheid om legaal wild te kamperen. Ook voor mensen die wildkamperen in Australië te link vinden vanwege de beestjes kunnen in Nieuw Zeeland hun gang gaan. Een slang of dodelijke spin zul je in Nieuw Zeeland niet vinden.
 
BUSHWALKING
Er zijn een groot aantal vaste bushwalks die verspreid over Nieuw-Zeeland te vinden zijn. Eigenlijk heeft elk stadje of dorp wel een paar bushwalks iets buiten het centrum. Je moet dan denken aan vrij makkelijke wandelingen die ongeveer een uurtje duren. De echte bushwalks zijn de walks die een paar dagen duren. Bijvoorbeeld de Millford track is een wandeling dwars door de natuur die 4 dagen duurt en redelijk zwaar is, maar zeker de moeite waard. Dit soort tracks zijn populair, dus boek ze op tijd, want er is een beperkt aantal mensen dat ze toelaten in de beschermde parken. Hou er ook goed rekening mee dat je genoeg warme kleding meeneemt als je aan zo'n een track begint. Het kan in de bergen zeer koud worden, inclusief sneeuw in bepaalde seizoenen. Verder kan je het beste advies van een expert inwinnen voor je zomaar voor een paar dagen de natuur induikt.
 
SKIEEN
Alles wat ze in Oostenrijk hebben behalve de kroegen en de prijzen. Als je wilt skieën of snowboarden dan kan je door heel Nieuw Zeeland terecht. Er zijn verschillende manieren om te skieën. Of je nou Cross Country of Downhill wilt, het kan allemaal!!! De mooiste, maar zeker niet de goedkoopste manier om wat te zien en doen is heli-skieën. Je wordt met een helikopter op de top van een berg gedropt en de hele berg is van jou. Dit is niet voor de beginners weggelegd. Als je nog geen ervaring hebt kan je het beste een paar lessen nemen. De prijzen van de twee uur durende lessen variëren van 30 tot 40 NZ-dollar. Na en les of vijf kun je al aardig de berg af komen.
 
BERGBEKLIMMEN
Dit kan je het beste doen onder begeleiding van iemand die weet waar hij het over heeft. Er zijn verschillende excursies die je in een paar dagen de fijne kneepjes van het klimmen en Abseilen kunnen bijbrengen. Omdat niks extreem genoeg is voor de Nieuw Zeelanders hebben ze iets anders bedacht genaamd Rapjumping. Rapjumping is Abseilen, maar dan FACE DOWN.
 
JET BOATING
Het mooie van Jet Boating is dat je met zeer hoge snelheid door laag water kan varen. Verder zijn de Jet Boats zeer wendbaar en als je er dan een Nieuw Zeelander in zet, krijg je iets extreems. Het is werkelijk ongelooflijk als je met een snelheid van 85 kilometer per uur op een rots af schiet en pas op het laatste moment uitwijkt om vervolgens op een laag hangende boom af te scheuren terwijl je 360 graden draait. Geen achtbaan ter wereld kan tegen een ritje in een Jet Boat op!!!
 
BLANK WATER RAFTING
Als Raften niet extreem genoeg meer is, ga dan een keer Cave Raften of Black Water Raften. Je zit dan op een behoorlijk wilde rivier die het grootste deel door een grot stroomt. De ene keer zie je een paar minuten geen hand voor ogen en opeens zit je tussen de Glow Worms. Glow Worms zijn kleine wormpjes die allen in grotten leven en licht geven, als je er daar duizenden van ziet is het net een sterrenhemel.
 
ZEE KAJAKKEN
Een soort van golf surfen, maar dan op een uitgebouwde kano. Het duurt even voor je het onder de knie hebt, maar dan is het echt heel spectaculair. De kajaks kan je huren bij surfscholen of je kan een tour boeken. De meeste tours zijn voor een volle dag en kosten ongeveer 50 NZ-dollar.
 
RIVER SLEDGING
Deze sport is nog vrij nieuw maar begint ongelofelijke populair te worden, maar wat is er ook mooier dan met een soort surfboard met de stroming van een rivier mee te zwemmen. Als er in de dagen voor je gaat River Sledging veel regen gevallen is houd dan rekening met extreme snelheden die op zo'n rivier te halen zijn. De River Sledging boards zijn gewoon in de winkel te koop, maar niet alleen rivieren zijn geschikt voor dit soort activiteiten, dus pas op.
 
BUNGY JUMPING
Nieuw Zeelander A.J Hackett heeft ooit in een rare bui bedacht dat het leuk zou zijn om van de Eifeltoren te Bungy Jumpen. Na die sprong is er in Nieuw Zeeland een volksgekte uitgebroken; iedereen wilde Bungy Jumpen. A.J Hackett heeft daar handig op ingespeeld en is Queenstown de eerste commerciële Bungy Jump begonnen. De eerste jump van een hoogte van 34 meter was al snel niet extreem genoeg meer, dus er zijn verschillende Bungy Jump plaatsen bij gekomen in en rondom Queenstown. Op het moment is de Pipeline met zijn 102 meter de hoogste Bungy Jump van Nieuw Zeeland Vandaag de dag kan Queenstown eigenlijk beter Bungy Jumping Town heten. Opvallend is dat mensen die niet van plan zijn om te Bungy Jumpen, toch jumpen. Het hele stadje ademt iets van spring, SPRING, SPRING!!! en voor je het weet three, two, one BUNGY!!!
 
 
ZEILEN, DUIKEN EN SURFEN
In Nieuw Zeeland zijn ook de normale watersporten en prima te beoefenen. Het grote verschil is alleen de omgeving. Lekker relaxed over een prachtig strak blauw meer zeilen of kanoen is toch het mooiste wat er is. Voor duiken kan je beter naar Australië gaan, de prijzen zijn lager en de riffen beter. Als je wilt windsurfen dan zit je in Nieuw Zeeland goed, voor golf surfen kan je ook prima terecht, al is het niet zo populair als in Australië.

HOT JOBS EN ANDER WERK
Met 60 miljoen schapen en honderden farms is er in Nieuw Zeeland altijd wel een paar dollar te verdienen. In de seizoenen kun je als schaapscheerder heel wat uren meedraaien op de grotere farms. Mocht je niet zo van schapen houden, dan is er in de steden genoeg werk in de horeca te vinden. In de skigebieden zijn er mogelijkheden om te werken als skileraar of skilift hulp. Voor mensen die van extreme sporten houden is er in Nieuw Zeeland zeker werk te vinden. Officieel mag je niet werken in Nieuw Zeeland tenzij je een reis & werk visum voor Nieuw Zeeland hebt.

Let op: de Australische reis & werk visa zijn in Nieuw Zeeland niet geldig.
 
Hieronder staan de meest voorkomende banen en seizoenswerk op een rijtje.
 
Resorts en hotels vragen om mensen die willen werken tijdens de zomervakantie die er in Nieuw Zeeland aan zit te komen. In de maanden december en januari (seizoen zijn andersom) is het voor Nieuw Zeelanders en Australiërs zomervakantie, dus dat betekent topdrukte voor de hotels en resorts. Je moet er wel snel bij zijn, want deze baantjes zijn enorm populair.
 
Fruitplukken is van januari tot april een goede manier om muntjes te maken. Op het moment breekt het druivenseizoen los. Ook de appeltjes mogen vanaf januari uit de boom gehaald worden. Meestal krijg je betaald per hoeveelheid, maar we krijgen ook steeds meer berichten van mensen die per uur betaald krijgen.
 
Als je werkzaam bent geweest op een kantoor, neem dan zeker je C.V mee naar Nieuw Zeeland.
 
Daarnaast is er veel werk als accountant, in de IT, bij call centres, bij hostels, I.T.
Via uitzendbureau's in Nieuw Zeeland vind je baantjes zoals data typistes, secretaresses, fabriekswerk, werk in de bouw, werk op boerderijen.

Voor vragen kun je bellen 072 5116697, of mailen info@backpackers.nl

Australian Backpackers
Australian Backpackers
Australian Backpackers

ONZE VOLGENDE OPEN DAG IS

OP 11 NOVEMBER 2017

Wij organiseren iedere maand gezellige en informatieve bijeenkomsten. Hier kom je alles te weten over reizen en/of werken in Australië en Nieuw Zeeland... Schrijf je nu in!
 

Australian Backpackers
Australian Backpackers
Australian Backpackers

REISVERZEKERING VOOR

AVONTUURLIJKE REIZIGERS

Wanneer je gaat backpacken, waar dan ook ter wereld, dan heb je naast je zorgverzekering in Nederland, altijd nog een reisverzekering nodig. Wij hebben i.s.m. Allianz Global Assistance de perfecte Backpackers Reisverzekering samengesteld. Deze speciale verzekering houdt voornamelijk rekening met de lange reisperiode, het eventuele werken en alle sportieve uitdagingen die je aangaat.

Australian Backpackers
Australian Backpackers
Australian Backpackers