AUTO OF CAMPER KOPEN

DOWN UNDER

Australian Backpackers | Voor vragen bel 072 5116697

Australian Backpackers  

AUTO/CAMPER KOPEN

Het idee om met een eigen stationwagen of campertje door het immense landschap van Australië te rijden, roept bij de meeste backpackers het idee van absolute vrijheid en avontuur op! Uit eigen ervaringen weten wij dat dit 100% waar is! Er zijn echter wel een aantal zaken die je vooraf moet weten.

Links rijden
In Australië en Nieuw Zeeland wordt er links gereden. Dat betekent dat het stuur rechts zit. Dat is best even wennen! Om het jezelf wat makkelijker te maken en jezelf wat meer tijd te gunnen om op de weg te letten, kun je soms beter kiezen voor een automaat in plaats van een schakelauto.

Koop een bekend merk

Koop bij voorkeur een Ford Falcon of een Holden Commodore. Dit zijn de meest robuuste tweedehands auto's van Australische makelij. Stationwagens zijn populair onder de backpackers, omdat er ruimte genoeg is om met twee volwassenen in de auto te kunnen slapen. Bovendien zijn overal in het land, dus ook in de outback, reserveonderdelen van Ford of Holden te verkrijgen. Mocht je een keer pech hebben of extra onderhoud moeten verrichten dan is er geen nood aan de man!

Kopen bij een autodealer of particulier
Je kunt een tweedehands auto kopen bij een autodealer, maar het kan ook particulier van een andere backpacker.

Het voordeel van het kopen van een auto bij een autodealer is dat de auto helemaal gecheckt en gerepareerd is, voordat jij de weg op gaat! Bovendien kan een echte backpackers-autodealer je ook helpen bij je papierwerk (autoregistratie, verzekeringen etc.). Ons Nederlandse Sydney Team kan je doorverwijzen naar een goede autodealer.

Koop je een auto van een andere backpacker dan moet je wat meer geluk hebben. Heb je veel verstand van auto’s dan is het zeker voordeliger als je een auto particulier koopt. Als je geen verstand hebt van auto’s, dan is het sterk aan te raden om de auto eerst te laten keuren voordat je tot een definitieve koop overgaat. Voor ongeveer AU$100,- kun je een auto laten nakijken door een onafhankelijke monteur. De basisonderdelen worden dan goed nagekeken, waardoor je dus zeker weet wat de staat van de auto is. Het nadeel is dat je AU$100,- kwijt bent, als je een slechte auto laat nakijken, maar dat is een stuk beter dan er achteraf achter komen op een verlaten weg in de Outback! Indien je een auto particulier koopt dan zal je zelf je papierwerk moeten regelen.

Verwacht niet dat je in 1 dag een auto hebt gekocht en je avontuur kan starten. Net als in Nederland komt er best wel wat bij kijken. Neem de tijd om een goede auto te kopen en je papierwerk goed af te handelen! Het Sydney Team kan je doorverwijzen naar de juiste instanties voor een autokeuring, autoverzekering, lidmaatschap van de wegenwacht etc.

Onderhoud

De afstanden in Australië en Nieuw Zeeland zijn ontzettend groot. Je legt in een jaar makkelijk 20.000 kilometer af, dus je karretje zal zo nu en dan ook een onderhoudsbeurt nodig hebben. Australian Backpackers adviseert een servicebeurt om de 5000 kilometer. De prijs van een standaard servicebeurt (kleine beurt) is ongeveer AU$100,-.

Benzine

Een liter benzine kost in Australië gemiddeld AU$1,45. Vanzelfsprekend kun je in de grote steden overal tanken, maar buiten de steden en vooral in de outback zijn benzinestations schaars. Als je in de outback rijdt, kun je het beste bij elke tankstop informeren over hoeveel kilometer er een volgende pomp is. Dit kan namelijk best wel eens 300 kilometer verderop zijn. Een pompstation wordt in de outback ook wel aangeduid als een 'Roadhouse'. Bij een Roadhouse kun je behalve tanken ook eten en drinken. Bij sommige Roadhouses kun je ook overnachten.
 

Voor vragen kun je bellen 072 5116697, of mailen info@backpackers.nl

Australian Backpackers
Australian Backpackers
Australian Backpackers

ONZE VOLGENDE OPEN DAG IS

OP 11 NOVEMBER 2017

Wij organiseren iedere maand gezellige en informatieve bijeenkomsten. Hier kom je alles te weten over reizen en/of werken in Australië en Nieuw Zeeland... Schrijf je nu in!
 

Australian Backpackers
Australian Backpackers
Australian Backpackers

REISVERZEKERING VOOR

AVONTUURLIJKE REIZIGERS

Wanneer je gaat backpacken, waar dan ook ter wereld, dan heb je naast je zorgverzekering in Nederland, altijd nog een reisverzekering nodig. Wij hebben i.s.m. Allianz Global Assistance de perfecte Backpackers Reisverzekering samengesteld. Deze speciale verzekering houdt voornamelijk rekening met de lange reisperiode, het eventuele werken en alle sportieve uitdagingen die je aangaat.

Australian Backpackers
Australian Backpackers
Australian Backpackers