Ben je langer dan een paar maanden weg en ga je ook werken? Dan is het wel zo verstandig om je verzekering goed te regelen. De Backpackers Verzekering is speciaal voor backpackers ontwikkeld, en houdt dan ook rekening met gevaarlijke sporten, terugkomen bij overlijden familie etc.

VISUM SERVICE

Bel/ mail of kom persoonlijk langs voor meer visum informatie! Het aanvragen van een visum voor Australië kost namelijk best wat tijd en soms ook moeite. Wij kunnen je die tijd en moeite besparen! Laat je visumaanvraag via Australian Backpackers lopen, wij regelen alles; van aanvraag tot controles! Persoonlijk (telefonisch of op kantoor) nemen we de aanvraag met je door en indien er geen bijzonderheden zijn dan wordt de aanvraag meestal binnen 48 uur door ons bevestigd. Dit doen we per e-mail.VISUM INFO AUSTRALIË

Australië heeft een visumplicht. Dat betekent dat je een visum moet aanvragen vóórdat je het land binnen komt. Er zijn verschillende soorten visa's. De meeste backpackers vragen een toeristenvisum of een Working Holiday Visum aan. Bij het toeristenvisum heb je de keuze uit een 3-, 6- of 12-maands visum. De Australische immigratiedienst beoordeelt je visumaanvraag en zij bepalen of je een visum krijgt toegewezen (of niet;). Alle visa's voor Australië mogen wij met onze Nederlands of Belgisch paspoort online bij de ambassade aanvragen.


Toeristenvisum
Met een toeristenvisum mag je alléén reizen en eventueel vrijwilligerswerk doen. Je kunt dus kiezen voor een 3-, 6- of 12 maands toeristenvisum. Het 3-maandstoeristenvisum is gratis wanneer je deze zelf aanvraagt of wij kunnen deze voor €25,- (incl. Goldcard korting) aanvragen. Het 6 tot 12-maandstoeristenvisum kost tussen de AU$135,- en AU$340,-. Wij kunnen ook het 6- maands toesistenvisum aanvragen voor jou. De kosten hiervan zijn €145,- (incl. Goldcard korting)


Werk- en reisvisum
Met een Working Holiday Visum mag je het reizen combineren met werken (betaalde baantjes en/of vrijwilligerswerk). Belangrijke voorwaarde van dit visum is dat je bij binnenkomst in Australië omgerekend AU$5000,- op je Nederlandse rekening hebt staan. Dit visum is maximaal 12 maanden geldig en mag je aanvragen als je minimaal 18 en maximaal 30 jaar bent. Dit visum kost AU$450,- (ongeveer €325,-). Dit visum kun je maar één keer in je leven aanvragen. Indien je tijdens je eerste Working Holiday 88 dagen in de agrarische sector hebt gewerkt dan mag je eventueel een tweede Working Holiday Visum aanvragen! Als Goldcardhouder van Australian Backpackers helpen wij je op weg bij de aanvraag van je visum. Indien gewenst nemen wij voor €395,- (incl. Goldcard korting) je zorgen uit handen en vragen wij dit visum, samen met jou, aan.VISUM INFO NIEUW ZEELAND

Wanneer je wilt gaan werken in Nieuw Zeeland zal je een Working Holiday Scheme aanmoeten vragen. De aanvraag van het werkvisum voor Nieuw Zeeland heeft wat meer voeten in de aarde en daarom gaan de meeste backpackers naar Nieuw Zeeland als toerist. Wanneer je een ticket úit Nieuw Zeeland hebt en ónder de 90 dagen blijft ontvang je een gratis toeristenvisum 'on arrival'!


Kantoor Alkmaar: Scharlo 37, 1815 CN Alkmaar
maandag t/m vrijdag: 09:30 - 17:00 zaterdag: 10:00 - 15:00
Tijdens open dagen zaterdags gesloten. info@australianbackpackers.nl
 
Kantoor Almelo: Hofkampstraat 49, 7607 NC Almelo
dinsdag t/m vrijdag: 09:30 - 17:00 zaterdag: 10:00 - 15:00
Op maandagen en tijdens open dagen zaterdags gesloten. info@australianbackpackers.nl