VISUM AANVRAAG AUSTRALIË

Australian Backpackers | Voor vragen bel 072 5116697

Australian Backpackers Klik hier wanneer wij het Working Holiday Visum voor je mogen aanvragen.

Working Holiday Visum
Schapen scheren, koffie serveren op de hipste terrassen, appels plukken of op je paard de koeien bij elkaar drijven op een boerderij zo groot als de provincie Utrecht?

Om te mogen werken in Australië, vraag je vóór je vertrek uit NL een Working Holiday Visum aan. Met dit visum mag je naast reizen óók werken! Je visum is maximaal 12 maanden geldig en is aan te vragen door iedereen tussen de 18 en 30 jaar.
 
Het Working Holiday Visum is maar één keer in je leven aan te vragen. Echter, wanneer je tijdens je eerste Working Holiday periode, 88 dagen in de agrarische sector werkt, dan mag je een tweede Working Holiday Visum aanvragen!
 
Je kunt het visum zelf aanvragen voor AU$440,- (ongeveer €315,-). Maar wij kunnen je veel tijd en moeite besparen door het visum voor jou aan te vragen. Je hebt dan geen creditcard nodig en hoeft geen moeilijke vragen te beantwoorden (in het Engels), maar krijgt van ons een overzichtelijke, Nederlandse vragenlijst. De kosten zijn dan € 395.-.
 
Australian Backpackers heeft geen invloed of inzicht op de aanvraag en/of behandeling van het visum. Je dient zelf de aanvraag via de site van de Australische Ambassade zorgvuldig en naar waarheid in te vullen.

Infobijlage bij het aankomstpakket
Heb je een Aankomstpakket (groep of individueel) geboekt dan ontvang je van ons een uitgebreide informatiebijlage. Hierin staan alle links voor de aanvraag van het visum. Mocht je er toch niet uitkomen dan kunnen wij je Working Holiday visum aanvragen. Voor €395,- laat je ons alle belangrijke gegevens voor je invullen. Dit bedrag is inclusief de visumkosten. Dit kun je aangeven op je boekingsformulier of via onderstaande link.
 
Paspoort
Je paspoort moet na terugkomst in Nederland tenminste nog 6 maanden geldig zijn. Deze regel is van kracht bij alle visa die hier boven beschreven zijn. Hier wordt vooral streng naar gekeken wanneer je op de terugreis nog door Azië gaat rondreizen. Maar ook als je niet gaat rondreizen is deze regel van kracht! LET OP! de paspoort gegevens die je gebruikt voor het aanvragen van een visum moeten overeenkomen met de gegevens van het paspoort waarmee jij daadwerkelijk gaat reizen! Het gebeurt wel eens dat iemand eerst een visum aanvraagt en later besluit om een nieuw paspoort aan te vragen. Check dit goed! Vul ook ALTIJD je paspoortnummer in (Document nummer) en NIET je Persoonsnummer. Paspoort/document nummers  beginnen met letters. Bij twijfel bel / e-mail ons.
 
Bankafschrift
Mocht je een Working Holiday visum hebben aangevraagd, zou het kunnen dat je bij de grens in Australië om een bewijs wordt gevraagd dat je voldoende geld mee genomen hebt om jezelf te kunnen onderhouden in de eerste maanden. Vergeet dus niet een recent bewijs uit te printen (van een lopende (pin)rekening, dus geen spaarrekening), met een bedrag van ongeveer AU$ 5000,- en mee te nemen Down Under. Indien je op een enkele reis naar Australië bent gekomen, dan is het belangrijk om naast dit bedrag ook voldoende geld te hebben voor een terug/uitreis ticket. Heb je al je geld op een spaarrekening staan? Schrijf dit dan voor vertrek over naar je lopende rekening zodat je een print kunt maken van je lopende rekening.
 
Nieuw Zeeland
Voor Nieuw-Zeeland is geen visum nodig om het land binnen te komen. Bij de douane krijg je een stempel met datum in je paspoort en vervolgens mag je drie maanden blijven. Mocht je langer willen blijven is het ook mogelijk voor vertrek al een toeristenvisum aan te vragen. Als je wilt reizen en werken in Nieuw-Zeeland (Nederlandse nationaliteit en tussen 18 en 30 jaar) dan kun je ook voor Nieuw Zeeland een reis en werkvisum aanvragen. Kijk op www.immigration.govt.nz voor  informatie over de verschillende soorten visa.
 
Toeristenvisum Australie
TOERISTENVISUM VOOR 3 MAANDEN
Australian Backpackers kan voor onze reizigers een speciaal toeristenvisum aanvragen (voor een verblijf van maximaal drie maanden). Voor vertrek uit Nederland is het voor ons mogelijk om voor € 25,- een toeristenvisum te verzorgen. Daar hebben wij alleen een kopie van het paspoort voor nodig. De bevestiging hiervan ontvang je  ongeveer 1 week voor vertrek per e-mail samen met de Schipholbrief. Let op: met dit visum mag er NIET gewerkt worden in Australië! Het visum is niet gebonden aan leeftijd en is vanaf de dag van aankomst  1 jaar geldig. Je mag in deze periode meerdere malen het land verlaten en terugkeren.
 
TOERISTENVISUM VOOR 6-12 MAANDEN
Het 6-12 maandsvisum vraag je aan via de website van de Australische Ambassade. Zorg er voor dat je paspoort minimaal 6 maanden geldig is! Voor de betaling heb je een creditcard nodig. Vraag het visum op tijd aan, minimaal 6-8 weken voor vertrek. Bij sommige omstandigheden vraagt de Australische Ambassade namelijk om een doktersverklaring.  Bij dit visum zijn de voorwaarden dat je moet kunnen aantonen dat je voldoende financiële middelen tot je beschikking hebt om deze periode te kunnen overbruggen en de kans bestaat dat je een doktersverklaring moet invullen.
Het aanvragen van dit toeristenvisum neemt tijd in beslag, dus ga er goed voor zitten. Helaas kunnen wij het 6/12-maandsvisum niet voor je aanvragen.

Klik hier wanneer wij het Working Holiday Visum voor je mogen aanvragen.
 

Voor vragen kun je bellen 072 5116697, of mailen info@backpackers.nl

Australian Backpackers
Australian Backpackers
Australian Backpackers

ONZE VOLGENDE OPEN DAG IS

OP 11 NOVEMBER 2017

Wij organiseren iedere maand gezellige en informatieve bijeenkomsten. Hier kom je alles te weten over reizen en/of werken in Australië en Nieuw Zeeland... Schrijf je nu in!
 

Australian Backpackers
Australian Backpackers
Australian Backpackers

REISVERZEKERING VOOR

AVONTUURLIJKE REIZIGERS

Wanneer je gaat backpacken, waar dan ook ter wereld, dan heb je naast je zorgverzekering in Nederland, altijd nog een reisverzekering nodig. Wij hebben i.s.m. Allianz Global Assistance de perfecte Backpackers Reisverzekering samengesteld. Deze speciale verzekering houdt voornamelijk rekening met de lange reisperiode, het eventuele werken en alle sportieve uitdagingen die je aangaat.

Australian Backpackers
Australian Backpackers
Australian Backpackers