Inmiddels hebben wij al meer dan 24 jaar onze Nederlandse basis in Sydney. Gezelligheid en zekerheid, 100% gegarandeerd!

VLIEG & START MET EEN NEDERLANDSE GROEP JONGEREN

Deze speciale reis bestaat uit een 7-daags startpakket en een flexibel jaarticket (retour) van Australian Backpackers inclusief onze Goldcard! Dit is de meest onbezorgde en complete start van jouw reis Down Under, vol gezelligheid én zekerheid! Onze groepsreizen vertrekken gedurende het hele jaar gemiddeld één keer per week. Je kunt dus zelf kiezen wanneer je naar Australië gaat!


De groepsreis begint op Schiphol, waar je je medereizigers voor het eerst zult zien. Een medewerker van Australian Backpackers begeleidt de check-in op Schiphol en de laatste visumcontrole. Daarna is het tijd om koffie te drinken en afscheid te nemen... De groepen bestaan uit gemiddeld 12 tot 20 gelijkgestemde jongeren, waarmee je vanaf Amsterdam naar Sydney vliegt.


Je hoeft je aan boord niet te vervelen want alle maaltijden en (alcoholische) drankjes zijn bij de prijs inbegrepen. Net zoals onbeperkt video / TV 'on demand'. Ook zorgen we dat de groep bij elkaar zit in het vliegtuig, wel zo gezellig tijdens zo'n lange vlucht! Onderweg maak je een bezienswaardige stopover in Hongkong (inclusief accommodatie) om de reis te onderbreken. Eenmaal in Sydney word je samen met je groep opgevangen door ons Nederlandse ‘Sydney Team’ en in 5 dagen geïntroduceerd in de backpackerswereld.


Om je jetlag te verdrijven houden we je goed bezig die  week. Zo organiseren we een echte Aussie BBQ, proberen we kangoeroes te spotten in een National Park én onze bevriende surfschool leert de liefhebbers in 1 dag surfen.


Daarnaast zorgen we uiteraard dat al je belangrijke zaken goed geregeld worden, zoals een Australische bankrekening, een Australisch werknummer en lidmaatschap van de Australische zorginstelling. Indien je van plan bent om te gaan werken, mag je ook gebruik maken van onze unieke Job Assistance service in Australië!


Daarnaast krijg je een postadres waar je al je post naartoe kunt laten versturen (privé post, zakelijke loonstroken, bank & belastingzaken etc.). Tot slot krijg je ook nog een Australische OV-kaart en een Australische simkaart!


Onze Nederlandse collega's in Sydney helpen je bij het uitstippelen van reisroutes en het boeken van buspassen of leuke tours. Deze speciale reis is uiteraard inclusief onze unieke Goldcard, waardoor je 24/7 en 365 dagen per jaar op ons terug kunt vallen in geval van nood en ondersteuning. Minimum leeftijd is 18 jaar.


ONZE NEDERLANSE COLLEGA'S IN SYDNEY

24/7 “in de buurt”, ook al ben jij lang én ver weg van huis! We kunnen allemaal wel bedenken wanneer en waarom ons Nederlandse team belangrijk voor jou (of je familie) kan zijn. Maar ze nemen dus, wanneer jij dat wilt, óók de verplichte regelzaken voor je uit handen in Australië! Scheelt jou heel veel tijd met als resultaat; veel meer gezelligheid & 100% zekerheid! Hieronder stellen ze zich aan je voor:
 
BAUKJE sydney@backpackers.nl
Mijn hart maakt nog elke keer een sprongetje als het Opera House en de Harbour Bridge in het zicht komen. Sydney voelt als thuiskomen, het is een geweldige stad! En Australië heeft nog zoveel meer moois te bieden. Mijn backpackavontuur door Australië is één groot hoogtepunt geweest!! Tasmanië, de oostkust, het leven & werken op de boerderij, de Outback en the Nullabor. Daarnaast is Nieuw Zeeland ook zeker de moeite waard om te bezoeken.KOEN sydney@backpackers.nl
Australië is voor mij een land van mogelijkheden; voor ieder wat wils. Van de mooie natuur en de relaxte sfeer die in het land heerst tot aan de feestjes en het harde werken om je reis zo lang mogelijk te maken. Australië heeft voor mij alles: Prachtige stranden en ruwe natuur, eindeloze desserts en drukke steden. Het ontmoeten van mensen van over de hele wereld, op voor mij het mooiste plekje van de wereld. No worries, hier zit je dus helemaal goed! Ik ga je op weg helpen naar een reis die je nooit meer zal vergeten! Met mijn eigen reiservaringen en kennis over Australië hoop ik dat ook jouw reis top begint!ANNE sydney@backpackers.nl
Australië is het land waar ik nooit genoeg van zal krijgen. De waanzinnige natuur, de prachtige stranden, de vriendelijke mensen en natuurlijk de relaxte cultuur maken het voor mij hét perfecte land. Ik wil jullie in Sydney gaan helpen om net zo verliefd te worden op Australië als dat ik ben. En jullie avontuur net zo fantastisch te maken als mijn reis is geweest.


HOE ZIET HET PROGRAMMA ERUIT

Dag 1; Ongeveer 3 uur vóór vertrek verzamel je, samen met je medereizigers uit de groep, op Schiphol. Een collega van Australian Backpackers zal de laatste belangrijke informatie geven en helpen bij het inchecken en/of eventuele visumproblemen. Daarna is het tijd om afscheid te nemen van familie en vrienden en kan het grote avontuur beginnen! Met deze groepsvlucht vlieg je met de luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific van Amsterdam naar Hongkong.Dag 2; In Hongkong verblijf je samen met de groep een dag in guesthouse in Hongkong voordat je verder vliegt naar Sydney.  Bij de groepsreis is de dagkamer in Hongkong inbegrepen, evenals het vervoer vanaf de luchthaven en weer terug. Je hoeft dus niet te ‘hangen’ op de luchthaven, maar je kunt heerlijk uitrusten, douchen en opfrissen voor de laatste vlucht van Hongkong naar Sydney.
Dag 3; Na een lange vlucht word je samen met je medereizigers, enthousiast onthaalt op de luchthaven van Sydney door ons Nederlandse Team!


Je herkent ze aan een groot geel bord met het logo van Australian Backpackers er op. Na de kennismaking met ons Sydney Team stap je in de shuttlebus die je naar het hostel brengt. Onderweg maak je een stop in het centrum, aan de haven van Sydney.


Zorg er voor dat je je camera binnen handbereik hebt, want het uitzicht op het wereldberoemde Opera House en de Harbour Bridge is fantastisch. Hier maakt het Sydney Team ook de groepsfoto, die direct op Facebook wordt geplaatst, zodat het thuisfront kan zien dat je goed bent aangekomen! Na de fotostop laat je het centrum achter je en vertrek je naar het hostel!


Bij aankomst in het hostel verzamel je met de groep op het dakterras voor een welkomstwoordje door ons Sydney Team. Er staat frisdrank voor je klaar met het meest favourite koekje van Australië. Op het dakterras kun je even bijkomen van de vlucht. Tijdens het welkomstwoordje krijg je onder andere je Vodafane simkaart uitgedeeld. Hierop hebben we voor de eerste maand vast AU$40,- data-/ en beltegoed geladen.Na het welkomstwoordje is er zo’n 1,5 uur vrije tijd. Het hostel ligt op slechts 50 meter vanaf het strand dus je hoeft je zeker niet te vervelen!.


Aan het eind van de middag is de welkomstpresentatie. Tijdens deze presentatie zullen we met jou belangrijke papieren gaan invullen die we de volgende dag nodig hebben om alle belangrijke zaken te gaan regelen. Je krijgt een OV-kaart (inclusief AU$20,- reistegoed) waarmee je de eerste dagen in/door Sydney kunt reizen, een plattegrond van de omgeving/de stad, belangrijke papieren voor de regeldag en nog andere handige folders en informatie. Na afloop van de presentie organiseert het Sydney Team op het dakterras van het hostel een echte Australische BBQ! Het eerste biertje of wijntje is inbegrepen.


Na afloop van de presentie organiseert het Sydney Team een echte Australische BBQ! Het eerste drankje (biertje, wijntje of frisje) is inbegrepen. Tijdens de BBQ kun je je reisgenoten nog beter leren kennen en zullen we gezamenlijk proosten op het avontuur van je leven! Bij de groepsreis zijn de eerste 5 overnachtingen inbegrepen.


Tijdens de groepsreisdagen staan er bij de eerste 4 nachten een ontbijt voor je klaar, dit bestaat uit toast met bijv. pindakaas, jam, kaas en vegemite. Dat laatste moet je gewoon een keer proberen. Ook hebben we koffie, thee of een sapje op tafel staan.Dag 4; De volgende dag, na het ontbijt, vertrek je samen met de groep naar het centrum van Sydney voor de regeldag. Dit is een belangrijke dag want er moeten een een aantal zaken geregeld worden.


Het Sydney Team heeft het voorwerk al gedaan, maar het is van belang dat je persoonlijk bij een aantal instanties langs gaat. Dit doen we gezamenlijk en ons Nederlandse Sydney Team gaat mee om jou en de groep te ondersteunen/ begeleiden. Zodra je aankomt in de stad gaan we direct naar de bank. Vóór je vertrek vanuit Nederland heeft het Sydney Team jouw bankrekening al aangevraagd, zodat je bankpas op de regeldag klaarligt. Het is dan alleen nog een kwestie van identificeren en de bankpas activeren. Daarna kun je je bankpas direct gebruiken!


Bij de bank krijg je tevens uitleg over het internetbankieren en de Mobiel Bankieren App! Je bent verplicht om een Australische bankrekening te hebben als je gaat werken, zodat je salaris op deze rekening gestort kan worden. Als je niet gaat werken, maar voor langere tijd gaat reizen, dan is het ook erg handig om een Australische bankrekening te hebben. Met je Nederlandse bankpas kun je namelijk niet pinnen in de supermarkt of andere winkels. Je kunt met je Nederlandse pinpas alleen contant geld opnemen bij een pinautomaat waarbij er transactiekosten berekend worden. Een Australische bankpas is dus handig zodat je niet met te veel geld op zak loopt!


Het Sydney Team zal een werknummer aanvragen voor de backpackers die gaan werken in Australië. Een werknummer is verplicht als je wilt gaan werken. Je kunt het vergelijken met het Burger Service Nummer in Nederland. Tijdens de regeldag ga je samen met de groep langs een belastingkantoor, waar alles omtrent het werknummer en belastingzaken in Australië wordt uitgelegd. Ook vragen we een Australische zorgverzekering voor je aan welke bemiddelt tussen jou en je Nederlandse zorgverzekering of Belgische mutualiteit, binnen Australië. Om in aanmerking te komen voor deze service dien je een Nederlandse of Belgische zorgverzekering te hebben.


Samen met ons Sydney Team vul je alle formulieren in om deze kaart aan te vragen.  Het is niet verplicht, maar het is een hele fijne aanvulling op je zorg- en reisverzekering. Indien je je zorgverzekering opzegt in Nederland, zorg dan dat je een goede reisverzekering afsluit om niet voor onverwachts hoge kosten te komen staan. Tijdens de regeldag wordt je postadres geopend. Een postadres heb je nodig om alle correspondentie te kunnen ontvangen van de bank, de belastingdienst, Medicare en natuurlijk de brieven en kaarten van het thuisfront. Uiteraard sturen we alle brieven kosteloos naar je door in Australië, maar we kunnen het ook voor je inscannen en e-mailen.In de loop van de middag laat je het drukke centrum van Sydney achter je en keer je terug naar Collaroy. Daar heb je even de tijd om bij te komen van alle informatie. Aan het einde van de middag verzamel je in de presentatiezaal voor de Travel Talk.


Tijdens deze Travel Talk krijg je informatie over de must do’s en must see’s in Australië en Nieuw Zeeland! Ook komen er verschillende soorten vervoer aan bod; buspassen, camperhuur, auto kopen etc. Het Sydney Team helpt je graag bij het uitstippelen van je route. Had je voor vertrek al een heel mooi reisplan gemaakt? Het kan zo maar gebeuren dat deze totaal verandert door mooie ideeën die je bedenkt samen met je nieuwe reismaatjes.
De avond is vrij in te vullen. Vaak ontstaan er binnen de groep spontaan plannen om samen gezellig te gaan koken of uit eten te gaan.


Deze avond biedt volop ruimte om reisplannen uit te wisselen en misschien al samen reisplannen te maken!Dag 5; Op zo’n 2 uur rijden ten westen van Sydney ligt één van de oudste natuurgebieden ter wereld de Blue Mountains.


Dit is een schitterend mooi National Park, ongeveer zo groot de provincie Utrecht. Tijdens deze dag ben je echt even de stad uit en heb je even geen 'geregel' aan je hoofd! Lekker de natuur in en genieten van de waanzinnige uitzichten! De tourguides kennen de omgeving perfect en laten je de meest fantastische watervallen, flora en fauna zien! Samen met de groep vertrek je al vroeg in de ochtend en pas aan het begin van de avond ben je weer terug in het hostel.


Al met al dus een geweldige dagexcursie inclusief vervoer, tourguide en lunch.
De kosten voor deze excursie bedragen AU$85,- (normaal AU$125,-).


Het Sydney Team vind het leuk om het uitgaansleven van Manly (een hippe surfwijk in Sydney) te laten zien. Je bent van harte welkom om mee de club/pub in te gaan. Natuurlijk hebben we er ook alle begrip voor als je wat verloren uurtjes slaap wilt inhalen!Dag 6; Na een relaxed ontbijt ga je met de hele groep en het Sydney Team weer naar Manly.


Hier vandaan gaan jullie met de ferry via de immense haven naar het centrum (CBD). Hoe mooi is het om langs het Opera House te varen! Nu snap je waarom Sydney zo’n unieke stad is! Deze dag krijg je de mooiste plekjes van het stadscentrum te zien. Wil je zeker weten dat je niet droomt? Loop dan de trappen op naar het Opera House en raak het gebouw aan! Het bewijs dat je er echt bent!


Hier zijn genoeg mooie spots om met de groep te gaan lunchen/picknicken. Na de lunch wandelen we naar ‘The Rocks’. Dit is de oudste wijk van Sydney, met karakteristieke straten en gebouwen. Op zondag is er een gezellige markt en in de oudste wijk vind je natuurlijk de oudste Pub van Australië!


Aan het einde van de middag ga je met de ferry weer terug naar Manly Beach. De avond is ter vrije besteding.Dag 7; Het hostel ligt op loopafstand van een van de mooiste stranden van Sydney, maar om te surfen gaan we toch iets verder weg!


Met de bus rijden we naar een leuk klein plaatsje ten zuiden van Sydney. Daar kunnen we kiezen uit een aantal goede surfspots. Dus wat de weersomstandigheden ook zijn, er is altijd een goed surfstrand met de beste golven voor beginners en gevorderden!


De surfexcursie bestaat uit een intensieve ochtend surfles, een heerlijke lunch op het strand, vervolgens een intensieve middag surfles, materiaal (surfboards en wetsuits) en je krijgt les van top surf coaches!  Dit is een must-do dag! Surfen is tenslotte echt onderdeel van de Australische lifestyle!
De kosten voor deze excursie bedragen AU$100,- (normaal AU$165,-). Dit is inclusief foto's van jouw surfskills!


Om iedereen de kans te geven met deze uitdagende surfdag mee te gaan, is ook deze laatste nacht nog inclusief je startpakket. De laatste nacht van het groepspakket is dus van maandag op dinsdag.Uitchecken of je blijft nog wat langer in het hostel, dat is helemaal aan jou. Vanaf nu ben je zo vrij als een vogel!!
Al met al een zeer uitgebreid programma waarna je je eigen reis kunt starten. Natuurlijk is het Sydney Team nog je hele reis bereikbaar voor vragen of bij noodsituaties!


Houd rekening met eventuele afwijkingen in het programma vanwege een evenement, slecht weer óf juist heel erg mooi weer!
Follow your dreams, they know the way;)

VERTREKDATA

Beschikbare data Groepsreizen 2018
03, 17 april
29 mei
03 juli
21, 28 augustus
04, 11, 18, 25 september
02, 09, 16, 23, 30 oktober
 
* voor vertrek in januari en februari geldt een toeslag vanuit de airline van €50,- op onze GroepsreisALLES OP EEN RIJTJE

 • Goldcardservice; Een Nederlands team van Australian Backpackers waar je 24/7, 365 dagen per jaar op terug kunt vallen tijdens de gehele duur van je reis. Dus niet alleen de eerste week, maar ook de 51 weken daarna;

 • Australian Backpackers Goldcard inclusief unieke Australian Backpackers bewaar map voor alle belangrijke documenten tijdens je reis; • Uitgebreide Nederlandse "Goldcardinfo deel 1 en deel 2" met daarin alle werk-/reisinformatie over Australië, Nieuw Zeeland en Azië;

 • Flexibel jaarretourticket met Cathay Pacific inclusief de verplichte toeslagen, belastingen en ticketingkosten;

 • Gezamenlijk inchecken met de groep op Schiphol. Een medewerker van Australian Backpackers doet de laatste check op Schiphol en zal je zo goed mogelijk voorbereiden op de vlucht;


 • Dagkamer in een guesthouse op de heenreis in het centrum van Hongkong;

 • Pick up van de luchthaven van Sydney (door ons Nederlands Team!) en transfer naar het hostel;


 • Onderweg uiteraard nog een fotostop voor het Opera House/Harbour Bridge;

 • Welkomstpresentatie in het hostel; • 5 hostel overnachtingen in een dorm (gedeelde kamer) in het hostel;

 • 4 x ontbijt (laatste nacht is zonder ontbijt);

 • BBQ inclusief drankje (bier, wijn of fris);

 • Gratis WIFI in het hostel tijdens je groepsreis;


 • Travel Talk door het Sydney Team;

 • Auto/camper advies (huur/koop);

 • Aanvraag Australische bankrekening;

 • Aanvraag Australische werknummer;

 • Aanvraag Medicare;

 • Job assistance/cv check; • Postadres/Mail and Message Service;

 • Simkaart (beste netwerk in Australië) inclusief AU$40,- aan internet data en beltegoed;

 • OV-kaart Sydney inclusief AU$20,- reistegoed;

 • Stadswandeling, inclusief lunch; 
Optioneel ter plaatse bij te boeken:

 • Blue Mountains inclusief vervoer, tourguide en lunch voor AU$85,- (normaal AU$125,-);

 • Surfles inclusief vervoer, materiaal, instructeurs, lunch en foto's voor AU$100,- (normaal AU$165,-);

OFFERTE?

Wil je eerst kosteloos en vrijblijvend weten wat er mogelijk is met jouw reiswensen? Vraag dan middels onderstaand formulier een gratis offerte aan.

BOEKEN!

Ben je eruit en wil je onze Groepsreis boeken voor €1995,-? Boek dan middels onderstaand formulier je Groepsreis naar Australië met Australian Backpackers!

BELANGRIJK OM TE WETEN

Wanneer je in het bezit bent van een Goldcard (inclusief bij een Groepsreis of Sydney Aankomstpakket), mag je tijdens je reis 3 x kosteloos je data wijzigen op basis van beschikbaarheid in dezelfde boekingsklasse. Na deze 3 wijzigingen betaal je €25,- administratiekosten per keer. Voor een routewijziging betaal je €45,- per keer op basis van beschikbaarheid in dezelfde boekingsklasse. Bij een routewijziging mag je je vertrekplaats wijzigen. Je kunt hierbij kiezen uit Sydney, Brisbane, Cairns, Melbourne, Adelaide, Perth, Bali of Bangkok. Ook is het mogelijk om te vertrekken vanuit Auckland voor een toeslag van €50,-.Indien er geen plaats is in dezelfde boekingsklasse (economy class kan wel 8 verschillende tarieven hebben) is het soms mogelijk om tegen bijbetaling te upgraden naar een hogere boekingsklasse (in economy class). In dat geval moet je ticket opnieuw worden uitgegeven en betaal je extra kosten.  Houd er dus rekening mee dat als je ticket wijzigbaar is, er bijkomende kosten kunnen zijn als het nieuwe tarief (ticket) van je nieuwe datum of route duurder is. In dit geval rekent Australian Backpackers de bijkomende kosten van de luchtvaartmaatschappij door aan de klant.Zeg maar "wie betaalt bepaalt" €100,- á €350,- is geen uitzondering is. Dat is veel geld en daarom helpen wij je tijdens je reis altijd met het zoeken naar de goedkoopste boekingsklasse als je wilt wijzigen / terug naar huis  wilt. Dat is service van Australian Backpackers (wij zijn óók backpackers geweest!). Beschik je niet over onze Goldcard dan betaal je €25,- administratiekosten per datumwijziging alsmede €45,- per route wijziging.
Bij andere vliegmaatschappijen of ticket aanbieders is wijzigen vaak niet eens toegestaan! Let hier dus goed op. Of het is heel duur €100,- á €200,- administratiekosten voor het wijzigen van een datum of route is geen uitzondering. Plus daarbovenop het verschil in tarief van je nieuwe route / datum voor het nieuwe ticket.

Kantoor Alkmaar: Scharlo 37, 1815 CN Alkmaar
maandag t/m vrijdag: 09:30 - 17:00 zaterdag: 10:00 - 15:00
Tijdens open dagen zaterdags gesloten. info@australianbackpackers.nl
 
Kantoor Almelo: Hofkampstraat 49, 7607 NC Almelo
dinsdag t/m vrijdag: 09:30 - 17:00 zaterdag: 10:00 - 15:00
Op maandagen en tijdens open dagen zaterdags gesloten. info@australianbackpackers.nl